Tiden er inne!

Klokken har akkurat passert seks en fredags ettermiddag.  Husets herre ligger på kne under trappen, med en middelaldrende manneræv som høyeste punkt.

Terrieren er totalt forvirret.  Raser rundt i stuen og lager en helvetes sjau.  Henter leker, står med føttene oppå husbondens rygg, småjokker litt, ned igjen og snuten oppi ansiktet hans.  Voffor gjør han dette her, da???

Han far reagerer jo ikke!!  Er han død?

Nei!  Far er ikke død.  Han er bare usedvanlig opptatt med å tilfredsstille skatteetaten.  De vil vite hvor mange kvadrater de kan få betalt for.

Fristen er i dag, og da blir det gjort i dag….

I følge våre venner i skatteetaten er det såre enkelt:  Finn total lengde og bredde på huset.  Multiplisèr de to tallene.  Har du flere etasjer så må du finne frem gangetabellen igjen.

Så trekker du enkelt ut de rommene som ikke er P-rom.  Der ble jeg litt forvirret, for jeg mener å ha loggført at jeg og min skjønne kone har p…t i de fleste.  Men så kikket jeg bort på konemor og forstod at det ikke var det de var ute etter.  Og så måtte jeg innom skatteetaten.no og så fant jeg forklaringen på det også.  Vanskeliiiig!!

Skatteetaten synes dette er rimelig enkelt.  Men huset mitt er tydeligvis ikke bygd etter skatteetaten sine standarder.  Mulig det er firekanta på mange områder, men problemet er at det er bygd i en “boomerangform”, d.v.s. en utstrekt vinkel.  Og i tillegg med en bråte små utbygg og annet faenskap.  Helvete!

Tommestokk!!

Så der ligger jeg da.  Med en småkåt terrier oppå meg.  Klokka seks en fredags ettermiddag (for ordens skyld: det hadde ikke vært noe bedre om klokka var passert tolv heller).  Og en to-meters tommestokk som etter nøyaktig tre minutter var gnagd ned til 1,73 av han bikkjefaenskapet som trodde dette var en lek.

Skatteetaten mener dette huset er en piece of cake å måle opp:

DSCF3968

 

Yeaahhh, my ass!

Om det var det som gikk gjennom hodet til konemor vet jeg ikke.  Men midt i min finregning av hvor mye èn tommestokk på 1,73 pluss en halv sånn tommestokk ble så kjente jeg noe uvanlig litt nedenfor korsryggen (der hvor den skifter navn)…

Og da jeg kikket litt opp og til siden så stod det en langstilket rød rose der!  I rørlegger’n…

Enten manglet hun en vase.  Eller så ville hun fortelle meg at jeg har blitt smålubben… eller så var det et hint om at det var dessert på gang litt senere på kvelden som belønning for slitet.

Håper og tror det var det siste hun ville fortelle….

Etter to timer med bøy og tøy og bare tolv rom igjen så måtte jeg ha meg en skikkelig pause.

I den pausen fant jeg tegningene på huset!  Med kvadratmeter BRA og P-rom….

Etter to minutter så var alt innlevert.

Godt å ha gjort borgerplikten.  At det skal brukes for å finne ut hvor mye jeg skal betale det er surt.

Men drit i.  Jeg har nå fått klare signaler fra konemor om at det blir betaling på meg også i kveld!

Svart betaling, med lyset av….  Svart!! hører dere, skattejævler!! Mohaha!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende