Det begynte som en syk spøk…

Vi skulle kanskje laget oss en gourmetklubb?  Og servert mat til damene i klubben?

Damene i klubben er da altså våre søte koner.

Vi lo og spøkte om dette galskapsforslaget.  Men så ble tonen litt mer alvorlig, og uten at vi helt skjønte hva som skjedde eller hvorfor… så var plutselig dato satt både for planleggingsmøtet og selve middagen.

En gourmetklubb innebar at en treretters var utenkelig.  Minimum fem retter.  Vi havnet på syv!

Pokker-ikke så lite ambisiøst for en gjeng mannfolk som aldri har sett en mango, og bare til nød klarer å dra sammen en spaghetti-og-kjøttsaus-sak hvis vi blir tvunget til det…

De syv damene fikk beskjed om å innfinne seg klokken halv ni på lørdagskvelden med godt humør og tom mage.

Og her er hva de fikk servert (kremt… les veldig nøye nå, da!) og kommentarene er hva damene sa om de forskjellige rettene:

Forrett 1: Kongereker i sursøt chilisaus (Kommentar: sterk og fantastisk godt!).  Etter at vi hadde kylt oppi nesten en halvliter eplesidereddik (og kontaktlinsene til chef’en som kokte på neste rett nesten falt ut) så tvilte vi på om dette kom til å funke… Men det VAR fantastisk godt!).  God start.

Forrett 2: Aspargessuppe med tomat og stekt spekeskinke (Kommentar: Nyyyydelig!).  Trenger ikke si mer.  Silkeføre… Og lett å lage (men ikke si det til noen…).

Hovedrett 1: Rock’n Roll Chicken.  Kyllingfilèter skjæres nesten gjennom parallelt med bordet slik at de kan brettes ut til et “ark”.  Smøre på en blanding av persille og hvitløk, litt parmesan og så rulle de sammen igjen  (Rock’n ROLL… you see?).  Rulle rundt en skive bacon og steke.  Servert med trøffelstekte asparges (asparges ble liksom temaet for kvelden, det er jo vår!!!), mangopurè og honningglaserte gulrøtter.  (Kommentar: Yess! Og så ser det så fint ut når kyllingrullene er skåret opp med den grønne “spiralen” av persille/hvitløk inni).  Bingo!!

Hvilerett: Vannmelonsalat.  Appelsin- og sitronsaft, sukker og vaniljestang.  Kok en god stund og hell sausen over vannmelon skåret i terninger.  Riv litt lime over fatene før servering.  (Kommentar:  Glory, glory halleluja…., fantastisk godt og svalende.  Nydelig smak, sikker på at du ikke hadde noe brennevin oppi også slik du pleier?  Ikke det, nei.  Da var det jo enda mer fantastisk at du klarte å få frem de smakene…).

Hovedrett 2: Skogskalv.  Hel indrefilet av kalv.  Skjæres nesten gjennom på langs, inni der la vi en soppblanding (stekt aromasopp og steinsopp, kokt inn med rømme).  Surret sammen med hyssing, brunet på pannen og inn i ovnen.  Den ble servert på en seng av stekt sukkererter og paprika.  Tilbehør var (selvsagt…) stekte aspares.  Som saus lagde vi en ostesaus med gorgonzola og parmesan, soltørkede tomater, basilikum og pinjekjerner. (Kommentar: de smattet og smattet.  Slet litt med mengden mat for porsjonene ble litt for store så langt ut i måltidet.  Men så godt da, mann! Og kjøttet kunne vært spist med skje!).

Dessert 1: Hjemmelaget sjokoladepudding med (selvfølgelig) hjemmelaget vaniljesaus. (Kommentarer overflødige.  Øynene ble våte og stemningen døsig men lykkelig…).

Dessert 2: Ostekake med lun bærsaus. (Kommentar: Ahhh…).

Vi klarte faentameg å servere syv retter som smakte GODT!! Ingen spesielle uhell (med unntak av litt søl da aspargessuppa skulle kjøres i “food-professoren”, men det var maskinen sin feil…).

Seks mannfolk (den siste var til sjøs) kranglet ikke èn eneste gang.  Vi fikk nok tid til å spise og nyte sammen med damene, og kjøkkenet var kontinuerlig ryddig (fordi den ene heller ønsket å ta den jobben enn å koke). Og vi jobbet som et team!

Vi traff veldig godt både med den hvite og den røde vinen.  Dessertvinen kunne med hell vært litt mindre søt… men pytt, pytt!

En fantastisk opplevelse.  Å oppleve at man faktisk klarer å mestre noe som i utgangspunktet virket umulig er godt!

At damene satte pris på tiltaket ble bevist opptil flere ganger de påfølgende dagene…

På evalueringsmøtet konstaterte vi at hele herligheten hadde en kuvertpris på ca. 400,- pr. pers.  Og det var vel overkommelig?

Neste måltid (samme agenda…) finner sted i løpet av sommeren.  Tror egenfangstede kamskjell er bankers pr. i dag.  Resten avhenger av temaet vi velger!

Mennene lærte mye og hadde det fint.  Damene storkoste seg.

Så dette er nå bestemt å bli et fast innslag ca. fire ganger i året.

For ordens skyld:  En del av rettene stjal vi fra en særdeles oppegående og kreativ gourmetklubb med en fantastisk inspirerende  hjemmeside.  Gourmetklubben Særimner finner du her: http://saerimner.net/

Kan vi kan du!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende